Journalkoncept

By Jens Sundbøll & Morten Schmidt

 • Release Date : 2015-06-01
 • Genre : Medical
 • FIle Size : 56.12 MB
Score: 5.0
5.0
From 12 Ratings

Description

Journalkoncept Journalkoncept – speciale- og sygdomsspecifik journaloptag er et interaktivt værktøj henvendt til medicinstuderende og yngre læger som hjælp til en struktureret journaloptagelse, der samtidigt er speciale- og sygdomsspecifikt.
Enhver journal skal indeholde obligatoriske elementer, men den gode journal skiller sig ud ved også at være fokuseret – dvs. den inddrager kun relevant anamnestisk og objektiv information. Mange yngre læger går rundt med et journalkoncept i kittellommen. Mange af disse er lavet efter filosofien “Ét journalkoncept for alle patientkategorier”. Fordelen ved dette er at den overordnede struktur er ens for alle patienter. Ulempen er at journaloptagelsen ikke bliver fokuseret i forhold til det enkelte speciale og sygdom.
Denne bog kombinerer journalkoncepter på tre niveauer:
1) Det almene journalkoncept, der tjener som basis for de mere specifikke journalkoncepter.
2) Det specialespecifikke journalkoncept, der gør det muligt at optage en fokuseret journal inden for hvert af de intern medicinske specialer. Her er information fra det almene koncept nedtonet og mere specialespecifik information fremhævet. 
3) Det sygdomsspecifikke journalkoncept, der udspecificerer subjektivt og objektivt for over 100 af de hyppigste sygdomme inden for de forskellige specialer. Denne information er inkorporeret som touch screen bokse under de specialespecifikke journalkoncepter.

Reviews

 • Genialt overblik

  5
  By Tr Munch
  Efter 3 års pause fra klinikken og en forestående ilddåb på en akutmodtagelse var det intet mindre end livreddende at have dette koncept med i baglommen. Særligt de speciale- og tilstandsspecifikke anamnestiske fokuspunkter har jeg haft stor glæde af og allerede høstet positivt feedback på fra speciallæger fra forskellige specialer.
 • Nemt

  5
  By SigneSahlertz
  Nemt og brugbart journalkoncept, lige til at have liggende på telefonen i kittellommen!
 • Anbefalelsesværdig

  5
  By Juliejulie123567
  Dette er en super god bog! Den er meget velskrevet og anvendelig. Dette er alle pengene værd, og den kan klart anbefales! Den er et must når man skal lave sin journal og er derudover meget brugervenlig og overskuelig at finde rundt i.
 • Fantastisk!

  5
  By Daniel Fyenbo
  Super lækkert journalkoncept! Genialt når man som studerende skal skrive journaler på forskellige medicinske afdelinger. Enorm brugervenlig og overskueligt at navigere rundt i! Et must have på sin iPhone/iPad i kittellommen. Stor anbefaling herfra!
 • Et godt basis redskab

  5
  By Mislyd
  Dette er et meget fint supplement til forfatternes anden bog. Det er et nemt at gå til journalkoncept der kan benyttes i vagt situationer og i ambulatorier. Det er fint opbygget og holder fokus på de store sygdomsgrupper inden internmedicin. Jeg skulle ønske denne bog fantes da jeg var helt ny læge.
 • Et must i enhver skoletaske

  5
  By Lasse T.N.
  Brugervenlighed og funktionalitet er i top. Den beskedne investering tjener hurtigt sig selv hjem i form af tidsbesparelser ved brug af personlige noter og markeringer. Det samme gælder i øvrigt de øvrige udgivelser.
 • Fremragende

  5
  By Jakob25873!
  Et must for alle som ikke har lang specialespecifik erfaring. Jeg kan nu nemt fremstå mere kompetent overfor erfarne kollegaer uden at skulle sætte mig grundigt ind i en sygdom hvilket man sjældent har tid til
 • Endnu et pletskud fra S & S

  5
  By Ronni Mikkelsen
  Et meget anvendelig journalkoncept som er velopbygget og koncist. Der står de relevante ting som er essentielt at få med, samtidigt med at man for de relevante store lidelser kan finde de symptomer og fund mand især skal være opmærksom på, sådan at man kan lave sin journal så skarp som muligt. Klart værd at investere i!
 • Skarp og detaljeret uden man mister overblikket

  5
  By Alefja
  At studerende og yngre læger i årevis har brugt Fadl’s journalkoncept er ikke til at forstå efter at have hentet denne iBook. Den holder konceptet simpelt, men med dybdegående punkter indenfor alle intern medicinske specialer. Den kan varmt anbefales!

keyboard_arrow_up